Dirigent

Jos Verjans studeerde hoorn en muziekschriftuur aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van André Van Driessche. In 2000 studeerde hij af als Meester in de Muziek, optie hoorn. Vervolgens behaalde hij in 2001 het diploma Harmonie- en Fanfaredirectie aan het conservatorium van Maastricht bij Pierre Kuijpers.

Als hoornist is Jos laureaat van verschillende wedstrijden waaronder die voor Muziek en Woord van het Gemeentekrediet (1995). Hij deed orkestervaring op in het Brussels Youth Orchestra en was lid van salonorkest ‘Causerie Tendre’. Met het houtblaaskwintet ‘Cinque Venti’ concerteerde hij jarenlang door België en Nederland. Als free-lance musicus speelt hij onder andere in deFilharmonie, De Munt en Zomeropera Alden Biesen. Verder is hij leraar hoorn aan de Akademie der Deutschsprachigen Gemeinschaft te Eupen en de Academie Muziek, Woord en Dans te Genk.

Als dirigent boekte hij zijn eerste successen met de Königliche Harmonie Raeren (B) en als dirigent van salonorkest ‘Piacere’ werkte hij samen met zangers als Marco Bakker, Karin Pagmar, Ernst Daniël Schmidt, An Lauwereins en de solisten van het Vlaams Muziektheater.

Jos Verjans leidde in Nederlands Limburg Harmonie ‘Ons Genoegen’ Herkenbosch, Fanfare ‘Wilhelmina Vlodrop, Kon. Harmonie ‘Aurora’ Grevenbicht en Harmonie St.Cecilia Susteren naar sprekende successen.

Momenteel is hij dirigent van Harmonie ‘Ons Genoegen’ Herkenbosch (NL), Kon. Harmonie St. Cecilia Stokkem en van Kon. Harmonie Salvia Heers.

Zijn transcripties van klassieke werken voor harmonie en fanfare worden uitgegeven bij 3 Horns Music.ConcertHeers20161001 9